COMPILATIESTADS/EINDER (2015 / 2016, 75’ of 30’)

De hemel ligt verdwaald tussen einder en begin, en ik zit er, zoals gewoonlijk, weer middenin
Stads/Einder is een concertvoorstelling over boer versus stedeling en de 12 maanden van het jaar in stad en land. Het stuk is een nieuwe kijk op de aloude prelude en fuga voor piano: een cyclus van 12 fuga's over de 12 maanden van het jaar, waarbij elke fuga geïnspireerd is op het boerenwerk van die maand (zaaien, oogsten, geboorte, slacht). En 7 preludes over het stadsleven, waar de (prepared) piano totaal anders klinkt dan je gewend bent. Met live-animatie op 12 overheadprojectoren door LABland.
www.stadseinder.nl
De
partituur van Stads/Einder is te koop bij Donemus.


Pasted Graphic
Pasted Graphic
Pasted Graphic 2
foto’s Baldwin Henderson


VILLA VERKEERD (2015, 45’)

soundtrack

Circustheater (6+) van Guido van Hout en Wietske Vogels, regie Lotte Rosier. Momenteel op tournee.


SUSIES HAARLOK / YOUNG GANGSTERS: GUESS WHO’S BACK (2015 / 2016, 70’)

In Guess Who’s Back verwelkomen YoungGangsters en de bandleden van Susies Haarlok je op hun anarchistische openluchtdienst in the Deep South of the United States met vurige preken, opzwepende beats en swingende gospel. Over de schoonheid van religie en de valkuil van groepsdruk en manipulatie. Hoe ver ga je mee? Een live groepsexperiment dat onontkoombaar leidt naar een laatste, cruciale keuze… susies haarlok arthur wagenaar componist muziektheatersusies haarlok arthur wagenaar componist muziektheatersusies haarlok arthur wagenaar componist muziektheater


365 WATERPAARDENKRACHTEN (2014, 3x10’)

Composities voor (barok)altviool, fluiten, pompgemaal, slagwerk en stem, voor Duo Leeghwater in hun programma Waterwolf. Een drieluik in de gemalen van Haarlemmermeer over de strijd met het water, de polderjongens en het waterschap in gevecht met muskusratten en de gevaarlijke grote waternavel.

Pasted Graphic 4
Pasted Graphic 1Pasted GraphicPasted Graphic 2

SUSIES HAARLOK: DE WITT OF ORANJE (2014 / 2016, 1u30’)

Rock-opera van Tafel van Vijf met muziek van Susies Haarlok. Schoolvoorstelling (11+) over volksoproer en de gruwelijke moord op de broers De Witt in het ‚rampjaar’ 1672. Voor band, vier solisten en twaalfkoppig koor. Regie Mirjam Koen.

Pasted Graphic
Pasted Graphic 3
foto’s Stephan van Hesteren
VUUR! (2012, 40’)

Voor 8 blazers, bas, slagwerk en video. J.O.N.G.-ensemble o.l.v. Frank Adams; animaties van Geert Glas. Een muzikale blik in het hoofd van een soldaat met PTSS.
DE KLEURWERPER (2009-2014)

De Kleurwerper is een nieuw muziekinstrument dat wordt bespeeld door jongleren. Lichtgevende ballen worden gevolgd door een videocamera (videotracking), en hiermee wordt muzieksoftware aangestuurd (SuperCollider). Met als achterliggend idee: elektronische muziek moet ook visueel interessant zijn. Een langlopend project in voortdurende ontwikkeling. Hier een eerste demo. Bekijk ook:

JUGGLING AS A CONTROLLER OF ELECTRONIC MUSIC (2009)


SUSIES HAARLOK: ANDERMAN (2013, 1u15’)

anderman4anderman3 anderman2
De songteksten in dit theater-concert zijn letterlijk afkomstig van gesprekken met mensen uit volksbuurten in heel Nederland. Wie is ‚het volk’? Wat zijn ‚hun’ angsten, passies en frustraties? Anderman geeft ‚ze’ een stem - op muziek. Productie van Via Rudolphi, regie Dik Boutkan.SUSIES HAARLOK / ORKATER: BREAKING THE NEWS (2012, 1u45’)

familieHaarlok
Tweede voorstelling met schrijversduo Leopold Witte en Geert Lageveen, regie Gijs de Lange. Over de verstrengeling van politiek en media en de jacht op stemmen en kijkcijfers, met Susies Haarlok als jaren-`60 gezinnetje, live-tv-band en letterlijk zwevende kiezers.
DAAR WEL, EEN BERGWANDELING (2010, 8’) voor koor en hobo / voor pianola

daar wel2 daar wel1
Voor het Nederlands Studentenkamerkoor o.l.v. Fokko Oldenhuis, Concertgebouw Amsterdam. Daarna de versie voor pianola (Pianola Museum Amsterdam, 2013). Een trip in de Rocky Mountains en de kater van de Hollandse klei.VERLOREN LICHT (2010) soundtrack

VL-29VL-30 aVL-30 b
Soundtrack voor jongleur en 8 speakers in een nachtelijk bos. De Bosfabriek / Guido van Hout / Hendrik Ribot. Circustheater over zoeken en vinden, goede geesten, dwaallichten en ritselende beesten.CONWAY’S GAME OF LIFE (2009)

Voor orgel, strijkorkest en slagwerk. Orgelpark Amsterdam, door Lundi Blue o.l.v. Stijn Berkouwer. Klankritueel met strijkorkest rondom het publiek.
SUSIES HAARLOK / ORKATER: WIJ WETEN OOK NIET WAT ER GAAT GEBEUREN (2010)


susiesHaarlokSF
Science Fiction met Susies Haarlok en Ibelisse Guardia (Bambi, Schweigman&) en Steven de Jong (Groots en Meeslepend); regie Ivar van Urk. De voorstelling werd op geheel op futuristisch instrumentarium gespeeld, bestaande uit oa. Daxofoon, Continuum Fingerboard, Burner, Moodswinger en Lichtorgel. De Metadansmuziek is de disco van de toekomst waar mensen dansen in drie maatsoorten tegelijk.SUSIES HAARLOK / ORKATER: KAMP HOLLAND (2008)

susiesHaarlokKampHolland1 susiesHaarlokKampHolland2 susiesHaarlokKampHolland3
Eerste voorstelling met schrijversduo Leopold Witte en Geert Lageveen, regie Gijs de Lange. Leopold en Geert verbleven twee weken in Kamp Holland in Uruzgan. Zij schreven de voorstelling op basis van gesprekken met militairen ter plekke, met thuisblijvers, gerepatrieerde militairen en familie. „Smile and Wave” was een vermaarde Nederlandse tactiek ter plaatse in de strijd om de Afghaanse „hearts and minds”.
SUSIES HAARLOK / ORKATER: DE SAAIHEID IS TE SNIJDEN (2007)

susiesHaarlokZijDieStervenVanVerveling4 susiesHaarlokZijDieStervenVanVerveling3 susiesHaarlokZijDieStervenVanVerveling1
Eerste Nieuwkomers-voorstelling van Orkater, over de poëzie van alledaagse saaiheid en verveling. Regie Aat Ceelen.